返回 減肥瘦身

A/W + S/S 08 Inspirating Muse to Dream Wardrobe

天氣還沒真正熱,夏裝還沒穿上街,大家應該都對秋冬的wish  list開始蠢蠢欲動中?


Balenciaga的實穿風格

Lavin的柔美30年代風

Givenchy的簡潔軍裝線條

Galliano的舞台奇想

Olivier  Theyskens  for  Nina  Ricci延續的優雅




Let`s  talk  about  your  favourite?
  • 季Karl  Lagerfeld,  Stella  McCartney,  V&R後
    H&M今年跟Cavalli合作
    11月八號推出作品
  • Beckinsale
    好久不見,歡迎回來:)

    不好意思跑去度假才剛回來(其實根本不想回來),
    感謝Luxe的推薦,除了羅馬該逛的古蹟外,走訪了像Gellaria  Spada和Casa  di  Goethe,Vill  Farnesia這些遊客稀少卻蒐藏豐富的地方,充實極了!Villa  Boughese則是躲避酷暑的最佳場所,至於美食,Trastevere幾乎每晚報到,街坊的氣氛讓我想到台灣...Pizzeria  Leonina則解決不少頓午餐,還有太多太多....白天全是遊客的羅馬,晚上則還給當地人,不少精采的活動,身在其中感覺和這城市更靠近.治安也比想像中好多.

    米蘭男裝週剛結束,接著巴黎也開始了,看過再來和大家分享心得,不過瞥了一眼Burberry  Prorsum,個人感覺有點恐怖..
  • 這兩天巴黎08春夏男裝也開始了,鮮豔的用色似乎還是當道,不過處理的最好的應該是Raf  Simons吧,而且也算是比較有新意的collection,新穎材質和變形剪裁都蠻精采和協調,那個彩色運動靴有讓我想到秋冬女裝的Balenciaga.

    Lavin也不賴,formal  mix  casual,顏色清爽柔軟,一派休閒公子哥模樣.

    至於Kris  Van  Assche出掌的Dior  Homme好看但少了驚艷.希望一季會比一季精采.

  • Christian  Dior  Couture  AW  08

    EVERY  show  by  John  Galliano  feels  like  a  celebration  -  and,  on  the  tenth  anniversary  of  his  appointment  as  creative  director  at  the  house  of    Christian  Dior,  which  also  coincides  with  the  60th  anniversary  of  the  house  itself,  the  bar  was  certainly  high  as  A-list  fans  including  Juliette  Binoche,  Monica  Bellucci,  Sophia  Coppola,  Marisa  Berenson  and  Kate  Hudson  flocked  to  the  Versailles  Orangerie  to  see  just  how  so  many  momentous  moments  would  be  translated  onto  the  Couture  catwalk.  Galliano  does  not  do  disappointment.  His  collection  did  pay  homage  to  Dior`s  groundbreaking  New  Look  of  1947,  but  rather  more  prominently  referenced  the  legendary  designer`s  art-world  influences.  Guests  were  treated  to  a  visual  onslaught  of  the  most  lavish  creations,  modelled  by  names  only  a  designer  of  Galliano`s  stature  can  command  -  Helena  Christensen,  Linda  Evangelista,  Naomi  Campbell,  Gisele,  Amber  Valetta,  Stella  Tennant  and  Karen  Mulder  amongst  them  -  as  Caravaggio,  El  Greco,  Monet,  Renoir  and  Cocteau  were  reimagined  in  bustles,  silks,  embroidery,  feathers  and  devastatingly  elegant  black  velvet.  The  show,  which  was  dedicated  to  Galliano`s  right-hand  man,  Steven  Robinson,  who  died  earlier  this  year,  has  certainly  raised  the  stakes  in  Paris  as  Chanel,  Christian  Lacroix  and  Givenchy  prepare  to  take  to  the  runways  today  -  the  front  row  no  doubt  recuperating  quietly  after  last  night`s  blow-out  black  tie  Dior  party.

  • Roland  Mouret回來了

    整體感覺相當實穿  daywear!
    喜歡其中這兩件
    http://www.style.com/slideshows/standalone/trends/news/070507NEWS/00080m.jpg
    http://www.style.com/slideshows/standalone/trends/news/070507NEWS/00050m.jpg

    Christian  Louboutin  for  RM  細細的高跟美極了

    Net-A-Porter上有video可看,也可以pre  order,11月開始到貨。
    http://www.net-a-porter.com/intl/Home.ice

    照片:
    http://www.style.com/trends/news/content_5759


  • 大家好嗎?
    放假回來這禮拜快忙翻了...

    Valentino在羅馬發表秋冬訂製服系列,還有慶祝45週年的party.


    捍衛優雅  范倫鐵諾大秀移師羅馬
    藍天、艷陽、范倫鐵諾(Valentino),7月的羅馬盡是時尚。

    優雅化身的義大利時尚大師范倫鐵諾在一場17年來首度移師故鄉羅馬舉行的「高級訂製服」大秀前,接受媒體訪問時,先是親口否認了退休傳言,並且以繼續投入女裝設計的行動,捍衛他所奉行的優雅和雍容風華。范倫鐵諾說,「比起從前,現代女性的選擇更多,因而更需要依賴優雅來決定她的品味。」

    「喜歡60年代,那種純淨氣質之美,」的范倫鐵諾直言,「最受不了極簡派的設計,和胡亂拼組的街頭頹廢風」他笑稱,「這簡直是對女性的一種侮辱。」范倫鐵諾形容,60年代的洋裝,除了裙身短了點之外,兼具實穿和優雅的風格,至今都是時尚圈裡取之不盡的設計靈感。

    范倫鐵諾品牌雖然已被全世界歷史最悠久的紡織公司「Marzotto集團」收購,但是他仍然繼續擔任品牌設計和創意總監。范倫鐵諾的名字遍及全世界69個國家,去年營業額達到2395萬歐元。

    7月7日下午5時(羅馬時間),義大利國寶大師范倫鐵諾首度把他的「高級訂製服秀」移師故鄉羅馬。包括義大利政府、羅馬市府官員、范倫鐵諾先生友人、名流、包括Vogue美國版總編輯安娜溫杜爾(Anna  Wintour)及國際媒體圈重量級人士、美國影星「欲望城市」女主角的莎拉潔西卡、好萊塢女星塢瑪舒嫚、英國女星伊莉沙白赫麗、張曼玉、舒淇等亞洲女星等都是座上客,超過1千位貴賓參與盛會。(udn  news)

  • Jean  Paul  Gaultier  Fall  2007  Coture

    精采的Gautier訂製服,融合童話裡貴族服裝的經典刺繡細節,
    挺拔的騎士軍裝,令人驚喜的idea.最近幾季的Gaultier無論在自己名下的男女裝,Hermes及最近的Coture,都有源源不絕的奇想.

    You  would  have  thought  princess  fairy  tales  old  hat  and  certainly  open  to  question  after  the  publication  of  “The  Diana  Chronicles,”  but  Mr.  Gaultier  found  a  way  to  enchant  us.  This  was  his  best  haute  couture  show  in  several  years,  a  wonderful  mix  of  Paris  tailoring  (for  elegant  pantsuits  and  embroidered  trench  coats)  and  thoughtful  wit.

    The  fairy  tale  had  a  maharajah  twist.  But  here,  too,  Mr.  Gaultier  avoided  the  predictable  plot,  with  biscuit-color  jodhpurs  in  crocodile  with  an  embroidered  silk-satin  blouse,  an  egg-shape  parka  in  silvery  beige  silk  embroidered  with  Asiatic  dolls,  an  ornate  kilt,  and  crowns  of  hair.

    Sometimes  the  sartorial  jokes  get  the  better  of  Mr.  Gaultier,  but  not  this  time.  The  obvious  quality  of  the  workmanship  and  the  sureness  of  his  hand  kept  you  engaged,  especially  when  he  sent  out  a  gorgeously  draped  navy  satin  dress,  sashed  on  the  left  hip,  with  an  officer’s  coat  in  matching  silk.  Or  a  virtual  second  skin  of  embroidery  and  stones  under  a  long  leopard-print  cape.  Even  the  Raj  prince  who  came  out  toward  the  end  was  a  hunk.
    (New  York  Times)
  • Valentino集團買下Proenza  Schouler  45%股權

    VALENTINO`S  NEW  PROTEGEES
    While  the  glitterati  have  been  nursing  sore  heads  since  Valentino`s  lavish  45-year  anniversary  preparations  last  weekend,  the  business  has  been  going  full  steam  ahead;  Valentino  Group  Spa  has  bought  a  45  per  cent  stake  in  US  fashion  label  Proenza  Schouler,  the  four-year-old  venture  of  design  duo  Lazaro  Hernandez  and  Jack  McCollough.  "We`re  happy  we  now  have  a  security  net  for  our  company,  which  we  never  had  before,"  says  Hernandez.  "The  business  has  been  growing  exponentially,  and  to  do  that  you  need  the  proper  funding.  It`s  also  having  a  strategic  partner  who  can  really  get  involved  in  terms  of  the  factories,  to  be  able  to  help  with  timely  deliveries,  and  with  distribution  networks  -  all  things  the  Valentino  Fashion  Group  has  a  lot  of  strength  in."  The  move  is  not  only  a  coup  for  Proenza  Schouler,  which  is  known  for  its  modern  take  on  classic  elegance.  The  label  has  a  huge  celebrity  following  and  this  year  won  Hernandez  and  McCollough  the  CFDA  Womenswear  Award  in  an  unprecedented  tie  with  veteran  designer  Oscar  De  La  Renta  -  making  it  a  clever  investment.  "These  two  young  guys  are  very  fresh  and  outstanding,"  Stefano  Sassi,  Valentino  Fashion  Group`s  chief  executive  officer  -  who  will  now  also  become  chairman  of  Proenza  Schouler  -  told  WWD.  "I  think  they  have  a  great  potential  to  grow.  They  have  the  talent,  and  we  can  provide  them  the  financial  resources  that  are  required  to  develop  the  business.  It`s  the&
  • beckinale
    cos是不是高價的H&M還是哪各平價品牌升級板?

    Dallin    Chase這麼遭嗎?看起來
    還以為很不錯耶  ,謝謝分享  ^^
  • Summer  dresses  from  NY  Times

    IN  the  mid  ’50s  Balenciaga  and  Givenchy  launched  the  chemise,  a  sharp  contrast  to  Dior’s  cinched  waist  and  immediately  nicknamed  the  sack  by  satirists.  Now  the  sack  is  back,  along  with  other  roomy  body-hiding  shapes  from  the  1950s  through  the  ’60s.  The  baby  dress,  balloon,  the  trapeze  and  the  tent  all  have  one  thing  in  common:  a  looseness  that  allows  for  the  circulation  of  air  between  cloth  and  body,  nonconstricting  comfort  for  hot,  humid  summer  days.
  • MCM`s  back

    THE  FINAL  DAYS  OF  ’80S  excess  may  have  been  symbolized  by  the  MCM  pocketbook  logo:  a  pair  of  rearing  medieval  lions  in  aggressive  repetition  that  only  the  truly  resolute  shopper  could  remember.  Now,  as  with  all  things  ’80s,  the  international  luxury  brand  MCM  is  roaring  back,  this  time  minus  the  pride  of  lions.  The  company’s  patent  tote  is  quietly  becoming  a  bag  of  note,  seen  on  the  arm  of  style-makers  like  Sofia  Coppola,  generating  lengthy  waiting  lists  at  the  company’s  flagship  in  Berlin  and  selling  swiftly  at  Colette  in  Paris  and  Harrods  in  London.  This  week,  the  bag  will  arrive  in  the  United  States  at  Bloomingdale’s  and  Intermix  stores,  in  black,  silver,  gold  and  purple,  left  ($995  to  $1,150).
    (nytimes.com)

    www.mcmworldwide.com
  • 路過網友

    不好意思啦,
    謝謝你提供的精采影片,一直以為Prada的官網還在"under  construction"....拍賣物我覺得那個aquamarine  mini  trunk還有流蘇裙比較特別,不知你是下手哪一樣?

    p.s用個名字吧,一直叫你路過網友感覺不太親切:)
  • 來分享一下現在全球幾家最酷的鞋店:)

    Shoo  Biz
    www.thecoolhunter.net/stores/SHOO-BIZ/
  • 再推一下Roland  Mouret的新作
    Net-a-porter`s  Roland  Mouret`s  online  trunk  show!

    www.net-a-porter.com/pws/RM/LandingPage.html

    此特集除線上runway外,還有RM本人談到此系列的interview,
    以及Christian  Louboutin  for  RM鞋子的製作經過.

    除了chanelxxx96說的那2件,還有

    www.style.com/slideshows/standalone/trends/news/070507NEWS/00060m.jpg
    感覺輕鬆舒服
    www.style.com/slideshows/standalone/trends/news/070507NEWS/00150m.jpg
    這外套好看,也很喜歡這系列的復古領子設計
  • 在電視上看到  Galliano  今年高級訂製服
    就是受日本影響的那個秀
    可惜只有片段
    太精彩了
    真的是一場視覺的饗宴
    沒有一件適合日常穿
    可是視覺上超美的
    雖然  Galliano  本身越來越怪(個人覺得的啦)
    他的作品卻越來越棒
    有點把服裝提升到藝術品那樣了...
    擺出來在模特兒身上  /  博物館  都好看...

    日系影響看得出來
    可是又不全是日式

    好希望能拿到衣服的目錄
    好好收藏...

    其實看到這些  couture  的服飾
    才覺得各家品牌的特色及精彩
    然後再看到櫃面上賣的
    如引滿  Dior  Dior  Dior  的服飾
    真的覺得超好遠哪...
  • 在電視上看到  Galliano  今年高級訂製服
    就是受日本影響的那個秀
    可惜只有片段
    太精彩了
    真的是一場視覺的饗宴
    沒有一件適合日常穿
    可是視覺上超美的
    雖然  Galliano  本身越來越怪(個人覺得的啦)
    他的作品卻越來越棒
    有點把服裝提升到藝術品那樣了...
    擺出來在模特兒身上  /  博物館  都好看...

    日系影響看得出來
    可是又不全是日式

    好希望能拿到衣服的目錄
    好好收藏...

    其實看到這些  couture  的服飾
    才覺得各家品牌的特色及精彩
    然後再看到櫃面上賣的
    如引滿  Dior  Dior  Dior  的服飾
    真的覺得差好遠哪...
  • 霏霏

    那場Galliano春夏的coture真的是精采萬分,
    除了注入Kimono風外,有著浮世繪圖案的裙襬以3-D剪裁
    呈現,除了idea,技巧也是令人讚賞!  幾季以來Galliano
    無論個人品牌或Dior都將之評價推向高峰,可惜的是前不
    久他失去得力的左右手Steven  Robinson.
    而秋冬coture則是再現貴族宮廷風,華麗中一樣有著前衛的細節,我覺得此系列更有進博物館的價值.


    題外話:英國的夏天只來了幾天,一直都淒風苦雨的....>_<"


  • 對了,style.com有曾經製作過Alexander  McQueen"銀縷衣"
    (s/s  1999)的銀飾工匠Shaun  Leane的訪問短片.

    Shaun  Leane  Traditional  craftsmanship  meets  the  macabre  in  the  jewelry  and  Alexander  McQueen  showpieces  of  this  British  silversmith.
    video.Style.com 

    路過網友,
    太可惜,我覺得RM現代優雅又實穿!
  • 喬治

    有與  Shaun  Leane  過一面之緣
    與一樣出名,設計  Madonna  婚戒的  Stephen  Webster  一樣
    他們受邀至  The  Goldsmiths`  Company  演講給我們聽
    那時正好我參與  The  Goldsmiths`  Company  的一項活動
    他還蠻健談的
    從出道到與  McQueen  合作到現在發展自己的品牌
    侃侃而談
    不過  Mr.  Webster  比較爆笑
    一路大家笑到肚子痛
    尤其他在描述  Madonna  助理與他聯絡的過程
    更讓我們覺得有趣


    路過網友

    那是春夏的  couture  嗎?
    我是在台灣電視上看到片段的
    只顧著視覺享受
    已經沒去注意是哪季的了
    覺得台灣這方面的資訊
    好像比較慢也比較少
    我我我...只想單純的視覺享受設計師的精心傑作
    然後帶著感動與羨慕結束整個視覺饗宴
    現在聽你們這麼說
    好想看看秋冬的喔!


    前一陣子聽到  Ferre  過世好驚訝
    好喜歡他的作品
    有一次在  V&A  看到他本人
    還跟朋友講說
    哇...簡直就是穿著深藍西裝版的聖誕老公公嘛...
    作品真的沒話說
    與  Galliano  的大不同
    可是一樣精彩

    如果有  couture  的博物館
    一定會找機會去朝聖...

  • 霏霏

    哈  我記得你好像寫過那個趣事,好像是Stephen  Webster手機收不到的糗事.

    常聽大師們的演講應該收穫很多吧,最近好想把工作就丟下再去唸書,不過覺得好像還撐不夠久..


    Ferre最後一季精采萬分,算是個美好句點,不過也更令人惋惜
回應...
 返回 減肥瘦身