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New Alexander Mcqueen...


有人跟我一樣期待的嗎

他跟PUMA的crossover

以及他的second  line  -  McQ

crossover系列從明年一月始

全球將有200  ~  250間門市販售

而McQ自六月開始

全球則會有600間門市

是個全系列的副線

包括男女裝及配件

從明年秋冬開始推出

真期待!
  • 感覺很商業化

  • 話雖如此 但還是很期待

    至少同集團Stella McCartney的例子

    可說是大大成功

    不管說是for H&M even for adidas

    都可是搶手貨呢

    for adidas系列 據說 之後會推出網球系列

  • 有人知道McQ會走06秋冬的米蘭或巴黎時裝週嗎

    有後續消息嗎


  • 在購物網站上看到

    已經曝光的  Alexander  McQueen  x  PUMA鞋
  • GUCCI  GROUP給多年虧損的Alexander  McQueen下了最後通諜
    如果明年無法扭轉賠錢的狀況
    GUCCI  GROUP將會出售Alexander  McQueen
    Alexander不得不推出相對廉价的系列自救
    但是訂价几十磅的logo  tshirt性价比不高
    但是對於喜歡用logo顯示自己与眾不同的潮流追隨者而言
    無疑多了一種新的期待与選擇
  • 真慘,  沒想到他05年推出Novak也挽救不了賠錢狀況~  今年我應該會買個crocheted  novak來救他一把吧:P  不過前幾天在其他網站看見金屬珠珠novak,  真是個令人傻眼的詭異組合,  概念未免也太神似Lanvin暢銷的Jet  Set  bag~~~@@

  • 我還是比較期待McQ

  • 目前貼的都是男鞋的部分

    不知道台灣會不會進

    luisaviaroma上面有賣

    但好像要等到三月才有貨

  • 不知道我有看錯嗎

    這是加大款的男用Novak  bag嗎

    還是說 只是我的錯覺

    不知道McQ公佈了嗎

    據說會在這次的Milan男裝週發表
  • 這次miano  moda  uomo沒有McQ的發佈
    日程安排上也沒有見到
    那個包只是普通的皮質weekend  bag


  • 這篇來自WWD的新聞

    講的應該是McQ吧


    Fashion  Scoops:  Down  and  Dirty  ...  Smooth 

    Operator  ...  Tee  Time  ... 

    DOWN  AND  DIRTY:  Alexander  McQueen  is  back  to  his  theatrical  ways.  Tonight,  to  launch  his  McQ  Alexander  McQueen  second  line  during  men`s  fashion  week  in  Milan,  the  British  designer  is  taking  over  an  abandoned  post  office,  appointing  it  with  pool  tables,  pinball  machines  and  old  couches  for  a  concert  by  The  Ludes,  an  explosive  ska,  punk  and  reggae-influenced  rock  band  from  South  London,  followed  by  a  set  by  New  York`s  DJ  Miss  Guy.  As  for  the  denim-based  McQ  line,  produced  by  SINV  SpA,  look  out  for  Sixties-inspired  "rocker  gang"  looks  on  the  backs  of  some  of  the  partyers:  a  few  dozen  girls  and  boys  the  designer  cast  from  the  street. 

                                                                                  January  17

  • McQ新聞再一發...

    有人有photo可以提供一下的嗎?



    Published:  Thursday,  January  19,  2006  Ps  and  Qs

    By  Alessandra  Ilari 

    MILAN  —  The  debut  of  McQ,  Alexander  McQueen`s  diffusion  collection,  was  never  intended  to  be  a  traditional  champagne-flowing  fashion  event.

    Instead,  McQueen  re-created  Britain`s  youth  club  culture,  which  filled  a  good  part  of  his  teenage  past,  to  present  McQ  on  Tuesday  night  during  the  men`s  shows. 
  • http://www.thefashionspot.com/forums/f60/alexander-mcqueen-mens-f-w-06-07-milan-38137.html

    有些照片供你參考
    不知是不是也有受到日本藝技風影響
    感覺有一點點拉..個人淺見啦:p
  • ∼ WWD全文&照片 ∼
    Published:  Thursday,  January  19,  2006 
    Ps  and  Qs
    By  Alessandra  Ilari 

    MILAN  —  The  debut  of  McQ,  Alexander  McQueen`s  diffusion  collection,  was  never  intended  to  be  a  traditional  champagne-flowing  fashion  event.

    Instead,  McQueen  re-created  Britain`s  youth  club  culture,  which  filled  a  good  part  of  his  teenage  past,  to  present  McQ  on  Tuesday  night  during  the  men`s  shows. 

    "The  idea  is  a  gang  of  kids  hanging  around  and  dancing,  dressed  in  an  eclectic  Larry  Clark  [director  of  the  movie  ‘Kids`]  style,"  said  McQueen,  in  an  exclusive  preview  at  the  SINV  SpA,  the  line`s  manufacturer,  showroom  here.  "The  clothes  have  a  very  distinct  attitude  with  a  nod  to  English  film  noir  from  the  Sixties  and  ‘Georgie  Girl.`" 

    The  stage  was  set  up  in  a  sprawling  former  post  office,  adjacent  to  the  central  station,  decorated  with  vintage  leather  sofas,  a  pool  table  and  pinball  and  Space  Invaders  video  machines.  Outside,  stands  served  hot  dog  and  cotton  candy,  creating  a  cross  between  an  Andy  Warhol  Factory  and  an  amusement  park.  The  up-and-coming  band  Ludes  played  live. 

    For  the  show,  besides  25  male  and  female  models,  McQueen  did  a  street  casting,  selecting  a  crop  of  kids  from  around  London  for  their  style,  ranging  from  Sixties  nostalgia  to  Rockabilly  spunk.  Some  of  their  black-  and-white  portraits  will  be  turned  into  billboards  for  New  York  Fashion  Week  or  fly  posters  to  be  pasted  around  Milan,  Paris  and  London  during  their  respective  fashion  weeks. 

  • ∼ continued ∼

    As  for  the  clothes,  McQueen  described  them  as  "very  me."

    "While  I  wear  clothes  from  my  signature  collection  at  night  or  to  special  events,  I  would  wear  McQ  every  day,"  said  the  designer,  pointing  to  his  navy  wool  knit  Montgomery  coat.

    The  collection  is  expected  to  generate  sales  of  between  $60  million  to  $121  million  in  three  years.  The  initial  retail  plan  of  600  sales  points  was  revised  downward  to  400,  according  to  Jonathan  Akeroyd,  chief  executive  officer  for  Alexander  McQueen.  "Though  this  collection  will  sit  next  to  Miu  Miu  and  Marc  by  Marc  Jacobs,  it  has  a  very  unique  point  of  view,"  he  added. 

    The  collection  includes  fabrics  such  as  wool  checks,  floral  printed  cottons,  leathers,  hand  knits  and  over-dye  techniques. 

    McQueen  staples  such  as  belted  capes,  formfitting  dresses  with  crisscross  lacing  down  the  front  and  back  and  loose  shapes  over  snug  bottoms  trickled  down  to  the  190-piece  collection,  which  is  priced  40  percent  below  the  signature  line. 

    Highlights  included  a  tromp  l`oeil  group,  where  blouses  made  with  check  and  floral  combos  seem  tucked  inside  a  denim  miniskirt  or  slim  pants  but  are  in  fact  one  piece,  just  like  the  knitted  T-shirts  with  appliquéd  long  shirt  sleeves. 

    Chunky  and  loose  wool  sweaters  feature  hand-knitted  overlay  motifs  and  are  tossed  over  skinny  jeans,  while  metal  hardware  such  as  pins,  chains  and  buttons  are  treated  for  matte  vintage  effects  and  sewn  onto  denim  vests  and  biker  jackets. 

  • ∼ continued ∼

    Retail  prices  range  from  $181  for  jeans  to  $302  for  dresses  and  jackets,  but  can  reach  up  to  $480  for  elaborate  knitwear. 

    "In  the  beginning  it  was  a  denim-driven  collection  but  that  changed  because  once  I  start  designing,  I  just  can`t  stop,"  chuckled  McQueen. 


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  • "this    collection    will    sit    next    to    Miu    Miu    and    Marc    by    Marc    Jacobs"

    聽起來還蠻吸引人的

    價位 比主線可親多了

    但 怎麼好少引起討論

    應該是大家都還未看到實品吧

    之後的NY  fashion  week好像會再辦一個party

    而原本鎖定的600間門市向下調整為400間

    Alexander  McQueen x PUMA的鞋

    d-mop確定會進 二月時會上

    顏色有幾種可以選擇

    真希望六月時d-mop  or  JOYCE會引進McQ全系列

  • 不知道由SINV專門製造的McQ品質會是如何

    希望不會讓人失望

    據說SINV也同是See  by  Chloe的製造商

    深信應該不會讓人失望才對

    或許不該想著商不商業

    LV何嘗不是為了獲得更大的營收而做努力的

    我深覺 只要是好的設計 就應該值得鼓勵

    而不應該討論到 究竟是不是為了商業而考量

    沒有任何一個品牌是可以沒有考慮到營收而持續發揚下去的
  • See  by  Chloe最近的品質實在讓人有點失望,布料粗糙,剪裁車線也不是很服貼
    不能與第一季第二季剛推出的東西同日而語,製造產地大都是東歐國家

    希望第一季的McQ不要讓人失望
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